80 tonna illegális szemetet takarítottak el a Mecsekben

Összesen 80 tonna illegálisan elhelyezett hulladéktól tisztította meg nemrég a Biokom a Komló és Mánfa közti útszakaszt a Mecsekben a Baranya Megyei Kormányhivatal megbízásából – közölte a városüzemeltetési társaság.

A Biokom folyamatosan dolgozik mind a kisebb gócpontok, mind pedig a nagyobb illegális lerakatok felszámolásán. Legutóbb, október 16-án a Komló és Mánfa közötti útszakaszon, illegálisan elhelyezett hulladékot szállították el a társaság munkatársai, ezúttal a Baranya Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának megbízásából.

A területet csaknem 2 tonna zöldhulladéktól és 78 tonna műanyag hulladéktól tisztították meg.

Nem ez volt az első eset, hogy a társaság nagyobb területen számolta fel az illegális hulladéklerakókat. Ez év februárjában a Kórház utca 6. alatti, mára már lakatlan épület környéke tisztult meg a szeméttől, márciusban István-akna környékéről, májusban pedig a Pécs-Romonya összekötő út melletti területekről szállították el az illegális hulladékot, de Györgytelepen és az egykori Zsolnay-labdarúgópályán is felszámolták a lerakatokat.

Az illegális hulladéklerakás elleni harcot kihelyezett vadkamerák is segítik, jelenleg összesen 11 figyeli a lerakás szempontjából frekventált területeket, és további öt kamera beszerzése folyamatban van.

A társaság augusztusban telepített vadkamerát a nagyárpádi buszfordulóhoz, a Hársfa lakóparkhoz, az Edison utca – Gomba utca kereszteződéséhez, a Donátusi út – Aranyhegyi dűlő kereszteződéséhez, a Fábián Béla utcai buszfordulóhoz, a Magyarürögi úton a Lajkó utcai szelektív gyűjtőszigethez, a Corvin utcába és a Pákolitz István utcába, a Vásárcsarnok északi oldalán lévő tömbparkolóba, valamint a Huszár utca – Mezőszél utca kereszteződéséhez. A kamerákat a Pécsi Közterület-felügyelet figyeli, és többször volt már példa arra, hogy a hatóság a felvételek alapján indított eljárást az illegális szemetelők ellen.

 

Az eredeti cikk a pecsaktual.hu-n itt érhető el