Fahéjas popcirok

Többen kértetek a már ismert csokoládés popcirok mellé fahéjasat is. Íme!

Hogy miért jó a cirok?

Sok benne a tápanyag:
100 g cirokban 10,6 g fehérje található. Emellett sok benne a magnézium és a vas, illetve található benne több fajta B-vitamin, például B6 és B3 is. Éppen ezért fogyasztása több testi funkció működésére is előnyösen hathat.

Sok benne a rostanyag:
100 cirokban körülbelül 10-11 g rost található, segít, hogy tovább jóllakottnak érezzük magunkat, támogatja az emésztést, és akadályozza a székrekedés kialakulását is.

A cirok gluténmentes:
a cöliákiában szenvedők is bátran beépíthetik étrendjükbe a cirokkal, cirokliszttel készült ételeket.

Segít felvenni a harcot az elhízással (ha natúran fogyasztjuk):
A cirok magas rosttartalma miatt stimulálhatja a leptin nevű hormon kiválasztását. Ez a hormon szabályozza az agyban a jóllakottságérzetet. Ezen felül fogyasztása a bélflóra egészségének is nagyon jót tesz, sőt még a vérnyomásunkat is segíthet kordában tartani.