Fermentált savanyúságok

Beköltöztek a boltunk polcaira kis üvegekben a FERMENTÁLT zöldségek!

Hogy mi a fermentálás, mitől jó, mitől tud ez sokkal többet, mint a legtöbb savanyúság?

Ez egy régi bevált technika a zöldségek, gyümölcsök hűtő és fagyasztó nélküli tartósítására. A fermentálás főzést, cukrot, citromsavat és ecetet sem igényel, hanem kizárólag a termény felületén megtalálható jótékony baktériumok végzik a munkát, így tápértéke lényegesen nagyobb, mint egy befőttnek, vagy ecettel eltett savanyúságnak, ráadásul, ha jól csináljuk roppanósak maradnak a zöldségek.

További előnye, hogy könnyebben emészthetővé teszi a növényeket.

A fermentálás során megnövekszik a hasznos baktériumok száma.

A legtöbb zöldség vitamin-, és ásványianyag-tartalma a fermentálás során könnyebben elérhetővé válik a szervezetünk számára, így jobban hasznosul.