Olívaolaj

 

Örömmel meséljük nektek, hogy megkeresett minket egy számunkra szimpatikus koncepcióval dolgozó kisvállalkozás, akik nem kis dolgot csinálnak! Extra szűz olívaolajat préselnek és küldenek a Zöld Blokkba (is) 20 literes kannákban egy Peloponészosz nyugati partján található település olajpréséből, Messziniából.
4 éve dolgoznak azon, hogy egy kétfős kisvállalkozás keretében, Magyarország és Görögország között ingázva, a lehető legközvetlenebb módon hozzanak tiszta, friss, extraszűz olívaolajat azoknak a magyar (csomagolásmentes és környezettudatos) boltoknak és éttermeknek, akiknek fontos, hogy tudják, honnan és hogyan érkezik az általuk felhasznált/árult olaj.
Olajuk szűretlen (ezért kitöltés előtt felrázni érdemes!), hidegen préselt, extraszűz (rendkívül alacsony savasságú), kizárólag koroneiki olívabogyókat tartalmaz, melyeket a Kyparissia város (Peloponnészosz, Görögország) környéki falvakban szüretelnek tradicionális módszerekkel. Miközben a vállalkozók maguk is szüretelnek a kis földjükön, az eladásra szánt olaj nagy részét szomszédos kistermelőktől szerzik be, ezzel is támogatva a helyi gazdákat és olajpréseket.
Olajuk semmilyen hevítésen, vegyítésen nem esik át, csak tiszta, frissen préselt olívát tartalmaz.
A 20 literes üres kannákat visszavárják biatorbágyi raktárukba, hogy megtisztítsák és újratöltsék.