Leírás
Ár: 5000 Ft/l
Oleum Crete extra szűz olívaolaj, a dél-krétai Messarából származik.
Több mint 25 nemzetközi díjat nyert az elmúlt években.
Kizárólag szerves trágyát használnak, növényvédő szereket nem.
Ökológiailag tanúsított olívagyárban állítják elő, alacsony hőmérsékleten és szűretlenül.
Kiváló könnyed íze, aromája, lágy savtartalma nem haladja meg a 0,5%-ot.
Leírás: Az olívaolajok között jelentős minőségi különbségek vannak. A legjobb minőségű az extra szűz olívaolaj, amelyet gondosan válogatott bogyókból, a leszedésüket követő 24 órán belül sajtolnak. Az olajbogyókat mossák, majd megtisztítva, egy mechanikus rendszerrel préselik. Az olajbogyópasztát kíméletesen gyúrják az olaj szeparálása céljából, majd ülepítik és centrifugálják. A keletkező extra szűz olívaolajat megfelelő tartályokban tárolják, azután szűrik és palackozzák. A folyamat során sem oldószert, sem hőt nem alkalmaznak. Semmilyen tartósítószert és adalékot nem adnak az olajhoz, így az extra szűz olívaolaj megőrzi eredeti zamatát, vitamintartalmát, nem károsodik az értékes telítetlen zsírsav tartalma, antioxidánsokban rendkívül gazdag marad. Ezért az olívaolaj – egyéb zsírokat helyettesítve – számos egészségkárosító tényezőt kiküszöböl.
Az olívaolaj értékes tulajdonságait és előnyös élettani hatásait a mogyorófélék olaja és az avokádóolaj közelíti meg, ezután következik a hidegen préselt napraforgóolaj, majd a többi olajfélék, amelyek közül kiemelendő a szőlőmagolaj és az édes sárgabarackmag olaja.
A gyógyászati célra is használt olívaolaj 70-80%-ban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsavésztereket, valamint nyomokban fitoszterint és lecitint is.
Életfontosságú (esszenciális) zsírsavak az F-vitaminok, amelyeket az olívaolaj természetes állapotában tartalmaz. Ezek a sejthártya építőanyagai és fontos hormonszerű anyagok alapanyagai; egyéb forrásaik a napraforgó, kukorica, szója, tökfélék, sütőtök.
Ezek mesterséges bevitele és extrém túladagolásuk rákkeltő lehet, ezért fontos, hogy természetes környezetben, az elemi anyagokban levő kísérőanyagokkal együtt kerüljenek szervezetünkbe.
A természetes állapotú extra szűz olívaolaj a hidegen történő kinyerés miatt tartalmazza a zsiradékon kívül a nem károsodott vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidáns hatást fejt ki, így védi anyagcserénket az egészségkárosító hatásoktól, anyagoktól. Ugyanez nem érvényes az oldószerrel kinyert olajokra.
Származási hely: Görögország
Forgalmazó: Kostas Oliva Kft.
Kiszerelés: 5 l
Feltöltés: bármilyen hozott göngyölegbe.
Átlagos tápérték 100 g
- Energia: 842 kcal
- Zsír: 91,6 g
- Szénhidrát: 0 g
- – ebből cukor: 0 g
- Fehérje: 0 g
- Só: 0 g